Magnified Grass

Praten helpt

 

Wat is therapie?

Gaan praten met een psycholoog, wordt therapie genoemd. Het heeft vaak als doel om bepaalde klachten die je hebt te verlichten. Het puur praten over de zorgen waar je mee zit, kan al helpend zijn. Maar therapie is méér dan alleen praten. De psycholoog die voor je zit, luistert heel grondig naar jouw verhaal. Er worden vragen gesteld met de bedoeling om jou meer inzicht te geven in het probleem die je hebt, vragen die jou helpen om misschien op een andere manier te kijken naar de kwestie, vragen die jou leiden naar een aanpak van het probleem. Je wordt uitgedaagd om stil te staan bij jezelf, je gevoel en je gedachten.

 

Er zijn heel wat verschillende manieren waarop een psycholoog aan de slag gaat. Elke psycholoog heeft een eigen therapeutische aanpak: een unieke manier van luisteren en van vragen stellen. Aan de hand van een bijkomende opleiding, specialiseren we ons in een bepaalde stroming. Ik specifiek, heb een oplossingsgerichte manier van gespreksvoering.

 

Wat is oplossingsgerichte therapie?

Veel mensen denken dat je bij een psycholoog moet graven in het verleden, dat je heel je leven dient te vertellen. Dat hoeft eigenlijk helemaal niet! Typisch aan het oplossingsgerichte, is dat we vooruit kijken naar de toekomst. Wat kunnen we nú doen zodat jij je beter voelt? Wat wil je veranderen en hoe doen we dit? Eerder dan focussen op het probleem, richten we ons naar de oplossing. Vandaar, oplossingsgericht.

 

Als jij dat wil, kunnen we uiteraard uitvoerig stilstaan bij zaken uit het verleden. Dit kan zeer belangrijk en waardevol zijn. Ben je iemand die om bepaalde redenen liever niet achterom kijkt? Dan is dit niet noodzakelijk om een zinvol therapeutisch traject af te leggen.

 

Wat kun je verwachten?

Je komt terecht in een gezellige ruimte waar ik in een eerste verkennend gesprek luister naar wat de aanleiding is van jouw komst. We bekijken wat jouw verwachtingen zijn, of therapie iets voor jou is en hoe het komend traject er kan uitzien. Je kunt bij mij terecht voor zowel kortdurende oplossingsgerichte therapie als voor langdurige psychotherapie. Ik luister onbevooroordeeld en hou mij aan het beroepsgeheim.